صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید      پیام رسان های ما در فضای مجازی      به ما ایمیل بزنید      نشانی ما      تماس با ما

۱۴:۰۳ جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳


معرفی کتاب

معرفی کتاب پیرمرد و دریا (با مروری بر ادبیات و سینمای بقامحور)
مازیار صفاریان طوسی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

نیاز به بقا و صیانت نفس همواره یکی از نیازهای بنیادین بشر بوده است. ویلیلام گلسر روانشناس مبدع نظریه انتخاب نیاز به بقا را اینچنین تعریف می کند: تمام نیازهای جسمانی ضروری مانند نیاز به غذا، آب، هوا و سرپناه و پوشاک را شامل می‌شود. نیاز به تأمین امنیت برای ادامه زندگی نیز از زیر مجموعه‌های این نیاز محسوب می‌شود.همینطور بقا موضوعی است که در ادبیات و سینما بارها به آن پرداخته شده است. نیازی که شاید در زندگی روزمره نادیده گرفته شود و این غفلت انسان را به رفتارهای خود تخریبگر بکشاند ولی در موقعیت های حساس اهمیت آن بیشتر حس میشود. در یک موقعیت مرگ و زندگی نیاز به بقا و حفظ زندگی، با ارزش بودن آن را به ما یادآوری میکند.
در خلق درام سه نوع کشمکش اساسی می تواند وجود داشته باشد: کشمکش انسان با خویشتن، کشمکش انسان با دیگری و کشمکش انسان با طبیعت که بیشتر آثار بقا محور در حیطه ی سوم قرار دارند. هرچند که اگر داستان به عمق خویش برسد کشمکش های درونی شخصیت ها هم آشکار می شود.فیلم هایی مثل دور افتاده ، قطبی ،کوهی بین ما ، خاکستری ،لبه و... به نحوه های مختلف به موضوع تلاش برای بقای انسان در طبیعت پرداخته اند. در ادبیات نیز نمونه هایی مانند کتاب سپید دندان از جک لندن به مسئله ی بقا پرداخته اند.
تجربه ی زیسته ی ارنست همینگوی توانست باعث اصالت نوشته های او شود که یکی از بهترین آن ها در کتاب پیرمرد و دریا (The Old man and the Sea) نمود پیدا می کند. جایزه نوبل را برایش به ارمغان آورد.نمود پیدا می کند. پیش از این قهرمان داستان همینگوی روشنفکر حساسی بود که از جنگ می‌گریخت اکنون قهرمانش ماهیگیر ساده‌ای است که هر روز به جنگ طبیعت می‌رود، پیش از این قهرمان او می‌کوشید فکرش را نکند و احساسات خود را بروز ندهد اکنون سانتیاگو مدام فکر می‌کند و حتی با دریا و پرنده و ماهی حرف می‌زند. بدین ترتیب کمابیش همه مشخصات قهرمان همینگوی وارونه می‌گردد، مرتبه تازه آگاهی نویسنده نفی کامل مراتب پیشین است. صید ماهی می‌توانست پاداشی باشد برای آن همه تلاش، مبارزه و تحمل درد. به زبان ساده تر صید ماهی برای پیرمرد حکم بقا را دارد.
در این کتاب همینگوی حتی به دریا نیز شخصیت بخشیده است. شخصیتی که می تواند مهربان و بخشنده یا بی رحم باشد. در واقع دریا نه سفید و نه سیاه و نه خوب و نه بد است. دریا واقعیت زندگی است که باید طبق قوانین آن عمل کرد تا شانس زنده ماندن را پیدا کرد.

ارنِست میلر هِمینگوی (Ernest Hemnigway) زاده ۲۱ ژوئیه ۱۸۹۹ و درگذشته ۲ ژوئیه ۱۹۶۱ از نویسندگان برجسته معاصر ایالات متحده آمریکا و برنده جایزه نوبل ادبیات بود. او از پایه‌گذاران یکی از تأثیرگذارترین انواع ادبی، موسوم به «وقایع‌نگاری ادبی» شناخته می‌شود قدرت بیان و زبردستی همینگوی در توصیف شخصیت‌های داستانی به گونه‌ای بود که او را پدر ادبیات مدرن لقب داده‌اند.ارنست همینگوی بیشتر عمرش سرگرم ماجراجویی بود. از زخمی‌شدن در ایتالیا بر اثر اصابت ۲۰۰ تکه ترکش گلوله نیروهای اتریشی در خلال جنگ جهانی اول تا شرکت در خط مقدم جبهه‌های جنگ داخلی اسپانیا یا سفرهای توریستی به حیات‌وحش آفریقا تا ماهی‌گیری و شکار حیوانات وحشی و زندگی در کوبا.


آدرس: بلوار پیروزی بین میدان هنرستان و پیروزی ۴۶ ساختمان ارم طبقه اول مرکز روانشناسی و مشاوره چیستای زندگی

احتراما به استحضار می رساند مركز مشاوره چیستاي زندگی از ساعت 14:00 الی 20:30 پذیرای مراجعین عزیز خواهد بود.

 

تلفن: 38825254 051
موبایل: 09020129954

 

بازدید امروز: 283
بازدید دیروز: 386
بازدید کل: 86601