صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید      پیام رسان های ما در فضای مجازی      به ما ایمیل بزنید      نشانی ما      تماس با ما

۱۳:۵۶ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳


مقالات عمومی

پدیده فریبکاری
ملیکا مظلوم
دانشجوی روانشناسی



سوزان ایمز، اصطلاح «پدیده فریبکار» را ابداع کرد. او گفت:« این پدیده ای است که بسیاری آن را تجربه کرده اند و یادآوری آن می تواند به عادی سازی آن کمک کند.» بالغ بر 82 درصد از مردم با احساس فریبکاری مواجه می شوند، با این احساس دست و پنجه نرم می کنند که آنچه را به دست آورده اند حاصل موفقیت و تلاش خودشان نیست. این احساسات می تواند به افزایش اضطراب و افسردگی، ریسک پذیری کمتر در مشاغل و فرسودگی شغلی کمک کند. پائولین رز کلنس گفت: در حالی که مردم معمولاً این را به عنوان «سندرم» می شناسند، «پدیده» یا «تجربه» اصطلاحات بهتری هستند زیرا پدیده فریبکاری یک تشخیص بالینی نیست.
اثرات پدیده فریبکاری
طبیعی است که شما چگونه در یک محیط رقابتی رشد می کنید. آندریا سالازار نونیز گفت:« کمی شک و تردید به خود حتی می تواند راهی سالم برای سازگاری باشد.» مغز می‌خواهد مطمئن شود که هر زمان که در یک محیط جدید ناخوشایند قرار می‌گیریم، همه جعبه‌ها را بررسی کنیم.
در برخی موارد، پدیده فریبکاری می تواند رشد را تسریع کند. آمی روکاچ گفت:« اعتراف به اینکه نمی دانید همه چیز می تواند فرصت های یادگیری جدید را در اختیار شما قرار دهد، حتی باعث کمک های مثبت به علم و جامعه می شود». او گفت:«پدیده فریبکاری یک طیف است. همانطور که موفقیت بالا می تواند پدیده فریبکاری را در افرادی که به خود شک دارند تقویت کند، احساسات فریبکارانه نیز می تواند موفقیت های بالا را تقویت کند که باعث افزایش باور فرد نسبت به توانایی ها و دستاوردهایش می شود»
پدیده فریبکاری می تواند با سلامت روانی و عملکرد کلی فرد تداخل داشته باشد. کوکلی گفت: احساسات فریبکارانه به شدت با افزایش اضطراب و افسردگی مرتبط است و تحقیقات او نشان می دهد که این امر به ویژه در میان دانشجویان سیاه پوست، آسیایی و لاتین تبار است. او گفت:«روانشناسان ممکن است سخت تلاش کنند تا بر این احساسات غلبه کنند، اما زمانی که موفقیت ناشی از شک درونی باشد، این امر می تواند هزینه سلامت روانی داشته باشد.» احساسات فریبکارانه می تواند منجر به انزوا شود: یک بررسی سیستماتیک نشان داد که افرادی که پدیده فریبکار را تجربه می کنند اغلب احساس تنهایی می کنند.
دکتر ریچارد گاردنرگفت:احساسات فریبکاری می‌توانند با ریسک‌پذیری تداخل داشته باشند: به عنوان مثال، وقتی افراد از شکست می‌ترسند، ممکن است زودتر از موعد خود را از موقعیت‌هایی از جمله مشاغل خارج کنند. دکتر لیزا اوربه آستین گفت: بر سندروم فریبکاری غلبه کنید، شک به خود را شکست دهید و در زندگی موفق شوید
اروین گفت:«افراد با احساسات فریبکارانه اغلب بعد از یک موفقیت به جای غرور احساس آرامش می‌کنند، که می‌تواند باعث شود بدون مراقبت از خود به فشار آوردن ادامه دهند»
غلبه بر احساسات فریبکارانه
در حالی که افراد نقشی در غلبه بر احساسات فریبکارانه دارند، مهم است که به یاد داشته باشیم که سیستم ها نیز نقش مهمی را ایفا می کنند. سالازار نونیز گفت:«راه‌هایی برای ایجاد انعطاف‌پذیری در برابر سندروم فریبکاری وجود دارد، اما تغییرات واقعی نیز وجود دارد که باید برای رسیدگی به عدالت ایجاد شود.» مشکل لزوماً شخص نیست، بلکه می تواند محیط یا فرهنگ باشد. اوربه آستین گفت که برنامه های تحصیلات تکمیلی و دکترا اغلب فرهنگ رقابتی را تقویت می کنند که می تواند منجر به پدیده های فریبکار شود. در یک مطالعه کوچک، 88 درصد از دانشجویان روانشناسی فوق دکترا گزارش کردند که حداقل پدیده فریبکاری متوسط را تجربه کرده اند.
در سطح سازمانی، هیل استخدام و ارتقاء افرادی با هویت اجتماعی پایین، آموزش رهبری ، و ایجاد فضاهای مناسب برای افراد با هویت فردی پایین را پیشنهاد می‌کند. همچنین برای مؤسسات مهم است که مردم را در قبال تهاجمات نژادپرستانه خود مسئول بدانند. او گفت:«کمک به مردم برای غلبه بر احساسات فریبکارانه فقط به معنای تشویق مردم به داشتن احساس بهتر نسبت به خود نیست.» این مهم است که مؤسسات در نظر بگیرند که چگونه ممکن است با مردم به گونه‌ای رفتار کنند که شایسته نیستند، و چگونه در این محیط که در آن پدیده فریبکار رایج است، مشارکت کرده‌اند.


آدرس: بلوار پیروزی بین میدان هنرستان و پیروزی ۴۶ ساختمان ارم طبقه اول مرکز روانشناسی و مشاوره چیستای زندگی

احتراما به استحضار می رساند مركز مشاوره چیستاي زندگی از ساعت 14:00 الی 20:30 پذیرای مراجعین عزیز خواهد بود.

 

تلفن: 38825254 051
موبایل: 09020129954

 

بازدید امروز: 172
بازدید دیروز: 197
بازدید کل: 80094