صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید      پیام رسان های ما در فضای مجازی      به ما ایمیل بزنید      نشانی ما      تماس با ما

۰۶:۵۶ جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳


مقالات تخصصی

اوتیسم و فن آوری های نوین
شقایق زارع
دانشجوی روانشناسی

اوتیسم چیست؟
اوتیسم، یک ناتوانی ذهنی مادام العمر است که بر نحوه ارتباط و تعامل انها با دیگران اثر میگذارد، همچنین بر نحوه درک انها از دنیای اطرافشان. درک خیلی از مفاهیمی که برای مردم عادی است مثل ارتباطات غیرکلامی و اصطلاحات، می‌تواند برای انها بسیار گیج و ناراحت کننده باشه. اوتیسم طیفی از شرایط مختلف است، پس در عین حال که همه افراد اوتیستیک درگیر مشکلات مشابه هستند به صورت های مختلفی بر انها اثر میگذارد، بعضی از افرادی که دارای اوتیسم هستند تحصیل کرده و شاغل هستند در حالی که برخی نیاز به حمایت مادام العمر یک متخصص دارند. سندروم اسپرگر شکلی از اوتیسم هست، کسانی که دارای این سندروم هستند از سطح هوشی متوسط یا بالای متوسط برخوردارند، آنها مشکلات کمتری در تکلم دارند ولی همچنان در درک و پردازش کلام دچار مشکل هستند.
سه سطح اوتیسم :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، (DSM-5) اتیسم را به چند سطح دسته بندی می کند. سطح یک بالاترین رده عملکردی است.
۱- کودکان مبتلا به اوتیسم سطح 1 نیاز به حمایت دارند اما می توانند انواع مهارت های اجتماعی را بیاموزند. آنها معمولاً قادر به داشتن سطحی از استقلال هستند.
۲- افراد مبتلا به اوتیسم سطح 2 دارای نقایص کلامی، اجتماعی و رفتاری هستند. حتی با وجود کمک، ممکن است با این رفتارها مشکل داشته باشند.
۳- اوتیسم سطح 3 شدیدترین و کم عملکردترین دسته است. افراد مبتلا به اوتیسم سطح 3 در معاشرت، صحبت کردن و برقراری ارتباط غیرکلامی با مشکل بسیار زیادی مواجه هستند. این کودکان در موقعیت های خارج از ناحیه آسایش خود پریشانی زیادی را تجربه می کنند.
دستاورد جدید سامسونگ ، معرفی نرم‌افزار «به من نگاه کن» برای کودکان مبتلا به اوتیسم⚡️ سامسونگ جدیدترین دستاورد خود را برای کمک به بهبود زندگی افراد مبتلا به اوتیسم معرفی کرد. اپلیکیشن «به من نگاه کن» (Look at me) به منظور تقویت مهارت‌های ارتباطی کودکان مبتلا به اوتیسم با نزدیکان‌شان ارائه شده است.
تحقیقات حاکی از آن است که این کودکان به استفاده از دستگاه‌های هوشمند علاقه دارند. در همین راستا سامسونگ برنامه (Look at me) را با همکاری پزشکان و اساتید دانشگاه ملی سئول و دانشگاه یون‌سِی (Yonsei)، طراحی کرده است. این اپلیکیشن به مدت هشت هفته بر روی 20 کودک، مورد آزمایش قرار گرفته و تایید شده است.
پروفسور کیونگ می‌چونگ از دانشگاه یونسی درباره نتایج استفاده از این اپلیکیشن اعلام کرده است که 60 درصد از کودکان تحت آزمون، نشانه‌هایی از بهبود در ایجاد ارتباط بصری نشان داده‌اند. آنها همچنین توانسته بودند حالت‌های احساسی را آسان‌تر تشخیص دهند. این اپلیکیشن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند تا نگرش و بیان خود را از حالت‌های مختلف احساسی همچون شادی، حیرت و ترس بهبود دهند. به کمک دوربین یک دستگاه هوشمند، کودکان می‌توانند حالت‌های دیگران را بخوانند، صورت‌ها را به خاطر بسپارند و از خود در حالت‌های مختلف احساسی و بدنی، عکس بگیرند. کودکان طی هفت مرحله تعاملی درگیر این اپلیکیشن می‌شوند و یک سیستم امتیاز‌دهی، پاداش و ویژگی‌های سمعی- بصری به آنها انگیزه تلاش بیشتر می‌دهد. هر مرحله در مدت زمان 15 تا 20 دقیقه به پایان می‌رسد. .
چانگ لیونگ لی، نایب رئیس بخش مسئولیت اجتماعی سامسونگ در این زمینه می‌گوید:
اوتیسم در بیش از 60 میلیون نفر در سراسر دنیا تشخیص داده شده است ولی کمبود بیمارستان و تسهیلات آماده، مانع از رسیدگی مناسب به همه آنها شده است. هزینه‌های معالجه نیز بسیار بالا بوده و غالبا دوره انتظار بسیار طولانی در ارتباط با این بیماری وجود دارد. از آنجا که کودکان مبتلا به اوتیسم با تکنولوژی ارتباط خوبی برقرار می‌کنند، ما فکر کردیم که از چه راهی می‌توانیم قابلیت‌های برقراری ارتباط را در آنها بهبود بخشیم. Look at me یک اپلیکیشن ساده، جالب و به سبک بازی است که والدین می‌توانند آن را با کودکان خود انجام دهند تا آنها را به برقراری ارتباط بصری و درک حالات احساسی دیگران عادت دهند. ما امیدواریم بتوانیم نقش کوچکی در بهتر کردن کیفیت زندگی کودکان در سراسر دنیا داشته باشیم.


آدرس: بلوار پیروزی بین میدان هنرستان و پیروزی ۴۶ ساختمان ارم طبقه اول مرکز روانشناسی و مشاوره چیستای زندگی

احتراما به استحضار می رساند مركز مشاوره چیستاي زندگی از ساعت 14:00 الی 20:30 پذیرای مراجعین عزیز خواهد بود.

 

تلفن: 38825254 051
موبایل: 09020129954

 

بازدید امروز: 197
بازدید دیروز: 563
بازدید کل: 81118